Dansk Wagyu

Wagyu udtales wa’gju, som betyder ”japansk kødkvæg” – det er kendt som kvæget der får øl, massage og sød musik.

Wagyu-kvæg er først kommet til Danmark for relativt få år siden – i 2018 var der knapt 200 Wagyu i hele landet.

De fleste Wagyukøer findes i Jylland, men der er nu 15 Wagyukøer på Bondegaarden ved Roskilde.

Wagyu er også kendt som Kobekød i Japan – da det opdrættes i området omkring byen Kobe. Dansk Wagyu kød af tilsvarende kvalitet vil nu blive produceret på Bondegaarden.

Du kan læse mere om Kobekød på Wikipedia

Dansk Wagyu kød er rigt på smag, mørt og saftigt.

Fedtmarmoreringen er primært de sunde Omega 3- og 6-fedtsyrer.

Wagyuer på Bondegaarden har høj dyrevelfærd og er fritgående hele året.

Kød med 25% Hereford og 75% Wagyu kan nu købes i Bondegaardens gårdbutik i begrænset omfang – vores produktion forventes for alvor at være i gang midt på sommeren 2019.