Dansk Wagyu

Wagyu udtales wa’gju, som betyder ”japansk kødkvæg” – det er kendt som kvæget der får øl, massage og sød musik.

Wagyu-kvæg er først kommet til Danmark for relativt få år siden – i 2018 var der knapt 200 Wagyu i hele landet.

De fleste Wagyukøer findes i Jylland, men der er nu 15 Wagyukøer på Bondegaarden ved Roskilde.

Wagyu er også kendt som Kobekød i Japan – da det opdrættes i området omkring byen Kobe. Dansk Wagyu kød af tilsvarende kvalitet vil nu blive produceret på Bondegaarden.

Dansk Wagyu – fra Bondegaarden

Som noget nyt kan du nu købe Wagyu-kød på Bondegaarden. Du kender det måske bedst som Kobe-kød fra Japan. Den særlige fedtmarmorering giver kødet en fantastisk smag!

Slået op af Bondegaarden i Fredag den 28. juni 2019

Du kan læse mere om Kobekød på Wikipedia

Dansk Wagyu kød er rigt på smag, mørt og saftigt.

Fedtmarmoreringen er primært de sunde Omega 3- og 6-fedtsyrer.

Wagyuer på Bondegaarden har høj dyrevelfærd og er fritgående hele året.

Kød med 25% Hereford og 75% Wagyu kan nu købes i Bondegaardens gårdbutik i begrænset omfang – vores produktion forventes for alvor at være i gang midt på sommeren 2019.