Marineret roastbeef

Denne opskrift på roastbeef fejler næsten aldrig, og så skal den laves dagen i forvejen, hvad der jo er en fantastisk ting, når der skal laves så meget andet mad på selve dagen for et arrangement.

Som det fremgår af opskriften, skal roastbeefen steges i ovnen ved forholdsvis lav temperatur. Til gengæld skal den have 1-1½ time. Det er vigtigt at den varme steg lægges direkte ned i den afkølede lage, når den tages ud af ovnen. Så skal den ellers bare ligge i lagen og hygge sig – og det kommer der en meget smagfuld og lækker roastbeef ud af, der både kan bruges til aftensmad og en god sandwich.

1 Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer midt i.
2 Sæt det næstnederst i ovnen ved 125 grader i 1½-2 timer eller til termometeret viser 60 grader.
3 Giv vandet et opkog med salt og peber, afkøl vandet og bland det med Herbes de Provence, 2 forårsløg og evt. lidt persille.
4 Læg det varme kød ned i lagen og lad det trække tildækket natten over.
5 Skæres i tynde skiver og serveres koldt.
INGREDIENSER
Ca. 1 kg roastbeef
Lage  
1 liter vand
½ dl groft salt
1 spsk groft kværnet peber
1 spsk herbes de Provence
2 forårsløg
1 dusk persille