Denne opskrift på roastbeef fejler næsten aldrig, og så skal den laves dagen i forvejen, hvad der jo er en fantastisk ting, når der skal laves så meget andet mad på selve dagen for et arrangement.
Som det fremgår af opskriften, skal roastbeefen steges i ovnen ved forholdsvis lav temperatur. Til gengæld skal den have 1-1½ time. Det er vigtigt at den varme steg lægges direkte ned i den afkølede lage, når den tages ud af ovnen. Så skal den ellers bare ligge i lagen og hygge sig – og det kommer der en meget smagfuld og lækker roastbeef ud af, der både kan bruges til aftensmad og en god sandwich.
1 | Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer midt i. |
2 | Sæt det næstnederst i ovnen ved 125 grader i 1½-2 timer eller til termometeret viser 60 grader. |
3 | Giv vandet et opkog med salt og peber, afkøl vandet og bland det med Herbes de Provence, 2 forårsløg og evt. lidt persille. |
4 | Læg det varme kød ned i lagen og lad det trække tildækket natten over. |
5 | Skæres i tynde skiver og serveres koldt. |
INGREDIENSER | |
Ca. 1 kg | roastbeef |
Lage | |
1 liter | vand |
½ dl | groft salt |
1 spsk | groft kværnet peber |
1 spsk | herbes de Provence |
2 | forårsløg |
1 dusk | persille |