Tykkammen får en skøn mørhed, hvis man tager stegesoen ned fra hylden. Den skal blot trække vand 15-30 minutter før du tilbereder maden.
1 | Stegesoen trækker vand ca. 15-30 minutter inden brug. |
2 | Kødet krydres med salt og peber og brunes i en gryde med margarinen eller smørret. |
3 | Imens ordnes grøntsagerne:
Løget skæres i kvarte, rødbeder og gulerødder skæres i stave, og det hele lægges ned i den gennemvædede stegeso. Derefter lægges det brunede stykke kød oven på grøntsagerne, og der fyldes væske i. |
4 | Stegesoen sættes i en 200 grader varm ovn, hvor den står og passer sig selv 2,5 til 3 timer afhængig af tykkammens størrelse. |
5 | Skyen fra stegesoen sies fra og ca. halvdelen af de bagte grøntsager blendes med en stavblender. |
6 | Skyen hældes i en gryde og de blendede grøntsager tilsættes og koger kort op. |
7 | Saucen jævnes og tilsættes evt. kulør og smages til med salt og peber og evt. lidt madlavningsfløde og/eller rødvin. |
8 | Serveres med enten hvide kartofler og Waldorfsalat eller bagte rodfrugter og spidskålssalat med appelsin og hasselnødder. |
INGREDIENSER | |
Ca. 1,5 kg
|
oksetykkam |
15-20 g | margarine eller smør |
2 | løg |
2 | rødbeder |
4 | gulerødder |
4 dl | væske (vand og/eller rødvin) |
salt og peber | |
Sauce | |
Ca. halvdelen af de bagte grøntsager | |
evt. kulør | |
jævning (mel og vand) | |
evt. madlavningsfløde | |
evt. ekstra rødvin | |
salt og peber |