Tykkam i stegeso

Tykkammen får en skøn mørhed, hvis man tager stegesoen ned fra hylden. Den skal blot trække vand 15-30 minutter før du tilbereder maden.

1 Stegesoen trækker vand ca. 15-30 minutter inden brug.
2 Kødet krydres med salt og peber og brunes i en gryde med margarinen eller smørret.
3 Imens ordnes grøntsagerne:

Løget skæres i kvarte, rødbeder og gulerødder skæres i stave, og det hele lægges ned i den gennemvædede stegeso.

Derefter lægges det brunede stykke kød oven på grøntsagerne, og der fyldes væske i.

4 Stegesoen sættes i en 200 grader varm ovn, hvor den står og passer sig selv 2,5 til 3 timer afhængig af tykkammens størrelse.
5 Skyen fra stegesoen sies fra og ca. halvdelen af de bagte grøntsager blendes med en stavblender.
6 Skyen hældes i en gryde og de blendede grøntsager tilsættes og koger kort op.
7 Saucen jævnes og tilsættes evt. kulør og smages til med salt og peber og evt. lidt madlavningsfløde og/eller rødvin.
8 Serveres med enten hvide kartofler og Waldorfsalat eller bagte rodfrugter og spidskålssalat med appelsin og hasselnødder.
INGREDIENSER
Ca. 1,5 kg

 

oksetykkam
15-20 g margarine eller smør
2 løg
2 rødbeder
4 gulerødder
4 dl væske (vand og/eller rødvin)
  salt og peber
   
Sauce  
  Ca. halvdelen af de bagte grøntsager
  evt. kulør
  jævning (mel og vand)
  evt. madlavningsfløde
  evt. ekstra rødvin
  salt og peber