Wagyu er en japansk kvægrace, der er kendt for sin høje spisekvalitet. Wagyu betyder ”Japansk kødkvæg” og refererer til eksklusivt kvalitetsoksekød, der stammer fra japanske kvægracer, som opdrættes i området omkring Kobe i Japan. Wagyu er derfor også kendt som Kobekød. Kobekød kaldes kun Kobe, hvis det er opdrættet, slagtet og håndteret i Kobe.

Kødet er især karakteriseret ved en meget høj fedtmarmorering kombineret med en umættet fedtsyresammensætning. Ud over at være udbredt i Japan, bliver racen også opdrættet i lande som USA, Australien og nu også i Danmark, blandt andre hos Bondegaarden.

På Bondegaarden produceres dels renracet Wagyu og dels 50% Wagyu/50% Hereford, 75% Wagyu/25% Hereford og 100% Wagyu. Dyrene lever i bæredygtige forhold og går udendørs hele året, med indendørs adgang om vinteren. Slagtealderen for Wagyu fra Bondegaarden er en individuel vurdering af muskelfylde, og vil oftest være mellem 3-4 år.

DANSK WAGYU I GÅRDBUTIKKEN

Dansk Wagyu kan købes i Bondegaardens gårdbutik i begrænset omfang og de mest eksklusive udskæringer efter nærmere aftale med Jørgen på mob. 40 90 46 97.

PRISEKSEMPLER

Ribeye af højreb 2 stk. – 1200 kr/kg

Tykkam, 2 steaks – 900 kr/kg

Short ribs af Dansk Wagyu

Short ribs – 100 kr/kg

Dansk Wagyu shortribs

TIPS & TRICKS

  • “Keep it simple” – brug få, men gode råvarer
  • Undgå stærke krydderier, da det nemt kan overdøve smagen af kødet
  • Steg aldrig kødet over åben ild – brug en pande eller stegeplade, gerne i støbejern, på grillen
  • Start med en rygende varm pande/overflade, og skru derefter ned for varmen
  • Tørsteg kødet eller tilføj kun få dråber oile/ smør og tilsæt det direkte på kødet inden stegning
  • Bedre kød betyder ikke mere kød – Wagyu kød har en intens smag, og derfor anbefales en steak/hakket bøf på max 100-150 g. pr. person
  • Se hvordan en wagyu-hakkebøf grillsteges i denne video:

dansk WAGYU TV-KØKKEN